Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelskie jajka marynowane w białym winie.

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Główne

jajko 10 sztuk
papryczka chili 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 4 ząbki

Zalewa

wino białe wytrawne 1 szklanka
biały ocet winny 1/2 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat 4 ziarna
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-6 ziaren
sól 1 szczypta

Porada

Jajka doskonale smakują jako samodzielna przekąska, ale sprawdzą się również jako dodatek do sałatek.

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelskie jajka marynowane w białym winie.

1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy za skorupek.
2. Z wina, octu, gorczycy, jałowca, soli i pieprzu zagotowujemy zalewę.
3. Cebulę kroimy w krążki.
4. Do słoika wkładamy przemiennie cebulę, jajka i czosnek. Dodajemy również papryczki chilli.
5. Całość zalewamy marynatą, słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na minimum dwa dni!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 05.12.2014 07:58
jestem ciekawa jak one smakują
romanrafal
romanrafal 08.06.2014 09:06
bardzo ciekawy przepis,nigdy nie jadłem tak przygotowanych jajek
Kejti 01.06.2014 23:40
Ciekawe,nawet bardzo :-)
Triss 29.05.2014 10:43
nie znałam takiego przepisu.:)
Lis 28.05.2014 21:37
Ciekawe - nigdy nie jadłam tak zrobionych jajek...
mufinka79 28.05.2014 20:46
Ciekawy pomysł :)
Barbara13 28.05.2014 19:51
świetny pomysł :) muszą być smaczne
Lidzia 28.05.2014 18:11
Na pewno warto spróbować.
Wafelek2601 28.05.2014 16:52
Bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak