Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w kapuście.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 0,6 kg
sól
kapusta kiszona 0,6 kg
ziele angielskie 2-3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w kapuście.

Kroki postępowania

1
Kupujemy golonkę bez skóry i kości. Myjemy, osuszamy i nacieramy solą. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 1 - Golonka w kapuście. foto
2
Do garnka dajemy kiszoną kapustę, golonkę, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy wszystko pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Golonka w kapuście. foto
3
Ja podaję z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.
Krok 3 - Golonka w kapuście. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 28.05.2014 14:05
pyszna goloneczka
Wacław 28.05.2014 10:22
takie jedzonko to ja b.lubie !
dodi 28.05.2014 08:53
smaczne jedzonko
asiczekz 28.05.2014 00:34
No to mam odpowiedź co zrobić na obiad w niedzielę :) już nie mogę się doczekać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak