Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik gotowany

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BISZKOPT

jajko 4
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

MASA SERNIKOWA

ser biały w wiaderku 1 kg
masło 10 dag
mleko 1 szklanka
budyń waniliowy 2 opakowania
cukier waniliowy 2 opakowania
cukier 1 szklanka
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik gotowany

Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po trochu cukru, potem po jednym żółtku. Na końcu dodać kartoflankę z proszkiem do pieczenia. Całość przelać na dużą blachę. Piec 20 minut
w 180 stopniach (grzałka góra – dół).

Ser przełożyć do dużego garnka, dodać zimne roztopione masło, 1 szklankę cukru, 2 cukry waniliowe oraz 4 całe jajka. Wszystko wymieszać i zagotować. W szklance mleka rozpuścić
2 budynie waniliowe i wlać do gotującej się masy serowej. Chwilę pogotować, a następnie przelać na wystudzony biszkopt. Gdy ciasto ostygnie włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc, aby sernik dobrze stężał.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak