Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
pieczarki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
majonez do smaku
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku

Porada

Do wody z jajkami dodać trochę soli, wtedy jajka będzie się lepiej obierało.

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

Kroki postępowania

1
Gotujemy jajka na twardo. Warto do gotującej się wody wsypać troszkę soli. Przez sól jajka będą się lepiej obierały.
Ugotowane jajka obieramy ze skórki. Kroimy je na pół i wyciągamy żółtka. Żółtka odkładamy do miseczki.
Krok 1 - jajka faszerowane  foto
2
Pieczarki można zetrzeć na tarce i podsmażyć na patelni. Pieczarki wkładamy do miski z żółtkami i mieszamy. Dodajemy trochę przypraw i majonezu. Farsz wkładamy do pustych jajek. Na koniec można posypać je jeszcze odrobiną papryki
Krok 2 - jajka faszerowane  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 08.06.2014 19:15
Uwielbiam faszerowane jajka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak