Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki z kapustą włoską

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 400 gram
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
woda 4 łyżki

Dodatkowo

kapusta włoska 1 główka
boczek wędzony 150 gram
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki z kapustą włoską

Kroki postępowania

1
Mąkę wysypać na stolnicę. Wbić jajo, dodać żółtka i wodę. Dokładnie wyrobić ciasto.
Krok 1 - łazanki z kapustą włoską foto
2
Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm. Pokroić w pasy.
Krok 2 - łazanki z kapustą włoską foto
3
Następnie kroić na prostokąty. Gotować 5 minut na wrzącej osolonej wodzie. Odsączyć i wyłożyć na talerz.
Krok 3 - łazanki z kapustą włoską foto
4
Kapustę oczyścić. Przekroić na pół. Następnie poszatkować, włożyć do garnka. Zalać wodą (tylko do zatopienia). Dusić do miękkości ok. 20 minut.
Krok 4 - łazanki z kapustą włoską foto
5
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Do garnka z kapustą dodać łazanki i usmażyć boczek. Przyprawić do smaku.
Krok 5 - łazanki z kapustą włoską foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 03.06.2014 12:44
Pyszny obiadek u Ciebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak