Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle schabowe w sosie chrzanowym

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
masło klarowane 1 łyżka
chrzan tarty 1,5 łyżki
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
bulion warzywny 100 ml
śmietana kremówka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle schabowe w sosie chrzanowym

Sznycle schabowe lekko rozbić przez folię, doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i odłożyć do lodówki na pół godziny. Obtoczyć w mące i podsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym. Dodać chrzan, podlać bulionem i dusić około 20 min od czasu do czasu odwracając. Dodać śmietanę i gotować mieszając do zgęstnienia sosu. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.05.2014 18:47
to bedzie pyszny obiadek
IwonaDD 17.05.2014 19:17
pyszny obiad
sylwia_sl 17.05.2014 17:58
Bardzo lubię sos chrzanowy do mięsa
Aleksandra/Olcia 17.05.2014 17:57
mega apetyczne mięsko
Malinka 17.05.2014 17:30
To propozycja idealna dla mnie, dzięki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak