Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z makaronem w sosie pieczarkowo porowym

5.0
(111)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

karkówka 500 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Sos

por (biała część) 1 szt
pieczarki 250 g
śmietana kremówka 250 ml
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypty
olej do smażenia
makaron penne 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z makaronem w sosie pieczarkowo porowym

Mięso zmielić. Cebulę pokroić i zrumienić na oleju dodać do mięsa. Wbić jajko dodać bułkę tartą, musztardę,paprykę i doprawić do smaku. Na patelni w której zrumienialiśmy cebulkę podsmażyć na oleju klopsiki z wszystkich stron. Zdjąć klopsiki i podsmażyć pokrojony por i pieczarki. Po chwili dodać klopsiki i chwilkę podsmażać. Śmietanę zmiksować z żółtkami, doprawić do smaku i wlać na patelnię. Dodać ugotowany al dente makaron i całość gotować aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martula799 04.06.2014 20:43
bardzo fajne szybkie danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak