Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

rosół warzywny 700 ml
czosnek 8 ząbków
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki 2 szt
masło 1 łyżka
serek topiony 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
płatki migdałowe

Grzanki

chleb tostowy 2 kromki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami

Na maśle podsmażyć pokrojony chleb w kostkę na złote grzanki. Migdały podprażyć na suchej patelni. Ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek oczyścić i pokroić w kostkę.W garnku roztopić masło dodać pokrojone warzywa. Mieszać od czasu do czasu do momentu aż warzywa się zeszklą. Podlać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować blenderem na krem, dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Gotować do momentu rozpuszczenia się serka. Zupę doprawić do smaku. Podać z grzankami i płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 04.06.2014 20:57
bardzo się cieszę że zupka smakowała
martula799 01.06.2014 22:30
ZUPA PRZEPYSZNA, PRZEPIS WŁAŚNIE DZISIAJ ZOSTAŁ WYPRÓBOWANY :)
martula799 28.05.2014 19:44
uwielbiam czosnek, a muszę przyznać że zupy jeszcze nie robiłam wię ten przepis na pewno się przyda ;)
Kejti 28.05.2014 10:22
Bardzo fajna zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak