Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonko z indyka z piekarnika

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki indycze 2 sztq
miód 1 łyzka
sok z cytryny 1 łyżka
olej 3-4 łyżki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżki
ząbki czosnku 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: golonko z indyka z piekarnika

Olej mieszamy z sokiem z cytryny, miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wszystkimi przyprawami. Nacieramy golonka i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia pieczemy w piekarniku ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.08.2014 17:26
pysznie się prezentuje
JOANNA16 26.05.2014 21:34
pyszny obiadek))
Krzysztof15 26.05.2014 19:23
palce lizac
Lidzia 26.05.2014 05:17
To lubię, pyszne.
Megg 25.05.2014 22:40
super smaczny obiadek
kuklik 25.05.2014 16:41
apetyczne danie
Marta1986 25.05.2014 16:30
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak