Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK WIEDEŃSKI Z POLEWĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 0,5 kost
żółtko jajek 2 szt
Cukier -mniej niż pół szkl
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opak
Masa serowa
Ser w kostce, 3 -krotnie mielony 1,5 kg
Masło roślinne w kostce 1,5 kost
cukier 2 szkl
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka 6 łyżek
jaja 12-15 szt
Polewa:
jajko 1 szt
kakao 3 łyżki
cukier 3 łyżki
margaryna 1/2 kost

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK WIEDEŃSKI Z POLEWĄ

CIASTO
Wszystkie składniki zagnieść, całość ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem dużą blachę. MASA SEROWA

Żółtka + masło utrzeć, dodać ser, obie mąki, a na końcu dobrze ubitą pianę z białek z cukrem, delikatnie wymieszać.

POLEWA
Wszystkie składniki z rozpuszczoną ciepłą margaryną, zmiksować.

Na ciasto wyłożyć mase serową, włożyć ciasto do piekarnika, i piec ok.godz.w 180 stop.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 15.01.2015 14:45
uwielbiam serniki
kiziolek201 27.07.2011 18:33
Uwielbiam serniki
gusia1000 31.03.2011 21:13
Znakomity sernik.
Tetiana 02.12.2010 22:56
uwielbiam!!!
izapozdro 09.11.2010 13:52
aż ślinka cieknie :)
Agnieszka_B 04.08.2010 13:36
Nabrałam apetytu na serniczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak