Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie śmietanowo-musztardowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciała stałe

jajko 15
rzodkiewka 3 pęczki
szczypiorek usiekany 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Ciecze

śmietana 18 proc 3 duże opakowania 990 ml
Musztarda stołowa Prymat 9 łyzek
ketchup pikantny 2 łyżki

Porada

Przy podaniu posyp szczypiorkiem by smak został bardziej wyrazisty i został na zawsze w twoich myślach.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie śmietanowo-musztardowym

Jajka ugotuj na twardo, następnie pokrój na połówki. W osobnej misce zrób sos. Wlej śmietanę do miski, dodaj musztardę i ketchup. Rzodkiew umyj i pokrój w cieniutkie plasterki. Razem z sosem wymieszaj rzodkiew i dopraw do smaku. Następnie dodawaj jajka i pokrywaj je sosem. Przed podaniem schłodzić by smaki się zgrały razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 13.05.2015 12:10
ciekawy pomysł
Wafelek2601 17.09.2014 13:39
pyszne jajeczka
erym 03.07.2014 14:28
czesto takie jadam, bardzo lubie to polaczenie smakow!
paula191919 25.06.2014 13:43
Dziękuję ; ))
ppaulina 20.06.2014 14:25
pycha jajeczka
DagonDarkCrystal 10.06.2014 23:58
moja mama robi wręcz takie same (gdyż nie przepadam za jajkami z majonezem) i naprawdę są pyszne.
Klausia 04.06.2014 12:45
ciekawy sos :)
paula191919 03.06.2014 17:31
Margol polecam ;) To danie jest u mnie w rodzinie z dziada pradziada. Na wielkanocnym stole zawsze musi być obowiązkowe. Spróbuj zrobić i się przekonasz, że smak jest wyśmienity ; ) Smacznego ; ))
Margo1 03.06.2014 15:37
nie robiłeam jeszcze tego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak