Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z jabłkiem i winogronami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 10 dkg
jabłko 1/2 sztuki
winogrona 30 sztuk
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z jabłkiem i winogronami

Kroki postępowania

1
* Użyłam jeszcze 1 łyżki sosu tzatziki, a winogrona dodałam ciemne bezpestkowe.
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski.
Krok 1 - Surówka z jabłkiem i winogronami foto
2
Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (bez gniazda nasiennego). Winogrona przekroić na pół każde. Szczypiorek posiekać. Jabłko, winogrona i szczypiorek dodać do kapusty.
Krok 2 - Surówka z jabłkiem i winogronami foto
3
Do surówki dodać majonez, sos tzatziki, trochę soli i pieprzu.
Krok 3 - Surówka z jabłkiem i winogronami foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Surówka z jabłkiem i winogronami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 21.05.2014 22:09
Ciekawy przepis
gosia1988 21.05.2014 21:57
fajna surówka
nogawkuchni 21.05.2014 18:06
Bardzo oryginalna surówka,ciekawi mnie jej smak,chętnie wypróbuję przepis na taką zdrową surówkę.
marcia7 21.05.2014 14:30
pasuje do wielu dań
Grazyna0211 21.05.2014 14:02
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak