Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarowo-brzoskwiniowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 300 gram
brzoskwinie 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarowo-brzoskwiniowe

Białka miksujemy z cukrem , powoli dodajemy żółtka. Na koniec olej . Przesiewamy mąkę z proszkiem , dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy. Rabarbar i brzoskwinie myjemy, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Na cieście układamy owoce, pieczemy 35 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moniczka1 07.11.2014 23:00
pyszne ciastko
pawlito 29.05.2014 09:58
zjadł bym sobie do kawy
Kejti 28.05.2014 08:57
Pyszne takie ciacho :-)
malaczarna23 22.05.2014 18:43
mniam..uwielbiam takie ciasto
Pani Domu 21.05.2014 21:27
pięknie wygląda
Edith85 21.05.2014 20:45
wygląda kusząco
Smaczna_B 21.05.2014 19:46
fantastycznie wygląda
Renata9 21.05.2014 19:30
smaczne ciacho
krystyna330 21.05.2014 18:33
pychotka mniam
Ada-Gaba 21.05.2014 18:29
wygląda smakowicie
cukiereczek 21.05.2014 18:24
proste,szybkie ciasto Lubię to
nogawkuchni 21.05.2014 18:01
Uwielbiam rabarbar w cieście,świetny przepis na z pewnością pyszne ciasto.
jasiek 21.05.2014 17:17
domowe ciasto zawsze najlepsze
barbara11561 21.05.2014 16:44
pyszne i delikatne ciasto:)
Agata3 21.05.2014 15:11
super ciasto do kawki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak