Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i ogórkiem
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i ogórkiem:
- idealna do grillowanych potraw,
- wiosenna, idealna na święta i przyjęcia,
- przepis pochodzi z kuchni niemieckiej,
- najlepsza z młodych ziemniaków.
1. Ziemniaki gotuję w łupinach (można dzień wcześniej). Odstawiam do wystudzenia, a następnie obieram ze skórki i kroję na ćwiartki.
2. Rzodkiewkę i ogórki kroję w średniej grubości plasterki. Dodaję do ziemniaków i doprawiam solą oraz grubo mielonym pieprzem.
3. Majonez mieszam z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i drobno posiekanym koperkiem. Sos mieszam z warzywami i odstawiam do lodówki przynajmniej na godzinę tak, aby smaki się "przegryzły". Smacznego! :)