Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny gulasz węgierski
Kroki postępowania
Mięso wieprzowe i wołowe pokroić w kosteczkę. Usmażyć na oleju aż odparuje woda i mięso ładnie się zrumieni. Zrumienione mięso zalać gotującą się wody. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Obsmażamy na patelni razem z czosnkiem. Dodać do gotującego się mięsa. Dusić pod przykryciem około 1 godziny.
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w niewielką kostkę. Paprykę i cukinię myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.
Warzywa dodać do gulaszu, dodać pomidory z puszki i całość gotować pod przykryciem około 1 godziny.
Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz majerankiem. Całość gotować jeszcze następne 30 minut.