Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z grzankami i kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 5 sztuk
cebula biała 1 sztuk
czosnek ząbki 1 sztuk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
masło 1 łyżka
śmietana 30% 2 łyżka
kiełbasa śląska 3 sztuk
chleb czerstwy 4 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z grzankami i kiełbasą

Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę następnie cebulę białą obrać i pokroić w kostkę . Następnie cebulę i kiełbasę zeszklić na maśle. Zalać wodą i dusić całość kilkanaście minut. Serki topione włożyć do składników i rozpuścić je. Składniki przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować całość i zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną i doprawić solą i pieprzem do smaku, można dodać również ulubione przyprawy. Kromki chleba przesuszyć w piekarniku, można pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do zup[y w celu wyostrzenia smaku i całość wymieszać. Zupę podawać z grzankami z chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martula799 04.06.2014 21:05
pychotka .........

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak