Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreańskie ciasteczka z miodem i cynamonem.

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTKA

masło 100 g
miód płynny 25 g
cukier brązowy 25 g
mąka pszenna 175 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

SYROP

rum 2 łyżki
miód płynny 4 łyżki
orzechy garść do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Koreańskie ciasteczka z miodem i cynamonem.

1. Masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy miód i cukier.
2. Mąkę, proszek, kakao i cynamon przesiewamy do masy i zagniatamy ciasto.
3. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy koła - ok. 5 cm średnicy. Widelcem odciskamy wzorki po bokach.
4. Ciastka kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 12-15 minut w 180 stopniach.
5. Gotowe ciastka studzimy.
6. Rum mieszkamy z miodem i zanurzamy w tym syropie ciastka. Posypujemy posiekanymi orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 05.05.2014 15:59
Fajne ciasteczka
Aleksandraa 05.05.2014 14:58
bardzo apetyczne
Kolorowa 05.05.2014 13:10
Lubię takie dodatki i składniki- z chęcią bym takie upiekła ;)
mysza75 05.05.2014 12:54
jakie pyszne ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak