Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rabarbarowo - truskawkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 450 gram
truskawki 300 gram
woda 2,5 litra
śmietanka 12-procentowa 150 ml
mąka 2 łyżki
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie (32g)
makaron świderki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rabarbarowo - truskawkowa

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - Zupa rabarbarowo - truskawkowa foto
2
Rabarbar dokładnie płuczemy i kroimy na 2 cm kawałki.
Krok 2 - Zupa rabarbarowo - truskawkowa foto
3
Rabarbar przekładamy do garnka, dodajemy truskawki i wlewamy 2,5 litra wody. Całość gotujemy do momentu, aż rabarbar i truskawki będą miękkie.
Krok 3 - Zupa rabarbarowo - truskawkowa foto
4
Następnie wywar przecedzamy z owoców przez sito.
Krok 4 - Zupa rabarbarowo - truskawkowa foto
5
Po czym wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy i zagotowujemy.
Krok 5 - Zupa rabarbarowo - truskawkowa foto
6
Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy. Mieszamy. Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę.
Krok 6 - Zupa rabarbarowo - truskawkowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 14.05.2014 19:06
Fajna na lato :-)
BernadettaP 13.05.2014 21:52
Bardzo lubię zupy owocowe, zwłaszcza truskawkowo- rabarbarową i moją ulubioną- wiśniową :)
Katarzyna/kate1980 13.05.2014 21:04
bardzo ciekawe połączenie składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak