Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki ze schabu i warzyw

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

oliwa 4 łyżki
rozmaryn 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Szaszłyk

schab bez kości 50 dag
boczek wędzony 20 dag
papryka czerwona 1 szt.
cukinia 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki ze schabu i warzyw

Przygotować marynatę: wymieszać oliwę z oliwek z rozmarynem, papryką i solą. Mięso pokroić w kwadraty ok 3 cm i natrzeć je przygotowaną marynatą. Odstawić do lodówki na min 1 h.
Pokroić paprykę i boczek w niewielkie kwadraty, cukinię w półtalarki, cebulę w plasterki.
Na długi patyczek do szaszłyków nadziewać naprzemiennie mięso, cebulę, paprykę, cukinię i boczek. Nadziane szaszłyki posypać przyprawą Grill ziołowy i odstawić na 1 h.
Tak przygotowane szaszłyki są gotowe do grillowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 29.05.2014 09:45
ale apetyczne szaszłyczki mniam mniam
foczka-ks 14.05.2014 00:59
można poeksperymentować
Kejti 13.05.2014 11:57
Super kolacyjka :-)
berys18 13.05.2014 09:01
pyszne szaszłyczki
Lidzia 13.05.2014 06:33
Jak ja to lubię.
gusia1000 13.05.2014 00:44
Majowe smakołyki.
patryska76 12.05.2014 23:06
Pyszne szaszłyki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak