Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Izaura – sernik z murzynkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO CZEKOLADOWE

mleko 250 ml
margaryna 125 g
kakao 2 łyzki
dżem brzoskwiniowy 2 łyzki
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

DODATKOWO

ser bialy mielony 500 g
jajko 2 szt
masło 1 łyzka
cukier 3/4 szklanka
budyń waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Izaura – sernik z murzynkiem

Margarynę , mleko , kakao , dżem oraz cukier wkładamy do rondelka , gotujemy , studzimy.

Do schłodzonej masy dodajemy mąkę , jajka i proszek do pieczenia.

Wszystko razem dokładnie mieszamy , a następnie wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( ok. 1,4 zostawiamy ).

Masło ucieramy na gładką masę z cukrem i żółtkiem.

Dodajemy zmielony ser i budyń , cały czas miksując.

Białka ubijamy na sztywno , dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.

Wylewamy na ciasto serowe – robimy to niedokładnie tworząc łaty / maziaje.

Przykrywamy resztą ciemnego ciasta.

Wkładamy do nagrzanego na ok. 180C piekarnika na ok. 50 – 55 minut ( do suchego patyczka ).

Dokładnie studzimy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.10.2014 17:44
ostatnio robiłam :)
foczka-ks 01.05.2014 00:43
pięknie podany , aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak