Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki rożane z marmoladą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 60 gram
jajko 1 sztuka
masło 30 gram
proszek do pieczenia na koniec noża
cukier drobny 50 gram
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki rożane z marmoladą

Do magdalenek dodałam 1 łyżkę wody różanej, jeśli takiej nie macie możecie ją pominąć lub zamiast niej dodać ekstrakt waniliowy :-)

Masło rozpuścić i ostudzić.

Jajko wymieszać z cukrem, dodać wodę różaną, następnie mąkę i proszek do pieczenia, na koniec wmieszać masło.

Masę przełożyć do foremek, ja do moich nakładałam po łyżeczce.

Piec w 180' do suchego patyczka, moje piekły się około 7 minut.

Po upieczeniu nadziewać magdalenki różaną marmoladą jak pączki za pomocą szprycy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 19.09.2014 09:05
Cudne, chciałoby się poczęstować :)
ao_12 28.04.2014 20:36
rewelacyjne ciasteczka,
Mniam 28.04.2014 10:27
Magdalenki nadziane marmoladą różaną to coś czemu nie można się oprzeć.
Aleksandra/Olcia 28.04.2014 09:59
jak z cukierni mniam
Wiktoria29 28.04.2014 09:45
uwielbiam magdalenki, z nadzieniem jeszcze nie robiłam , fajny pomysł
Ola1984 28.04.2014 09:31
Wyglądają przecudnie i zapewne tak smakują :) Bardzo ładna stylizacja zdjęć :)
dwa pokoje z kuchnią 28.04.2014 09:01
przecudnie wyglądają!
iziona 28.04.2014 08:46
Ale piękne
stokrotka 28.04.2014 07:58
super ciacha!
2milutka 28.04.2014 07:32
z chęcią porwę jednego:)
ada.la 28.04.2014 07:17
fajne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak