Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot porzeczkowo- agrestowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwona porzeczka 0,5 kilogram
woda 1,25 litr
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot porzeczkowo- agrestowy

Do przygotowania kompotu potrzebujemy także 30 dag agrestu. Niestety nie mogłam go wpisać w składnikach, gdyż na stronie nie został on uwzględniony.

Czerwoną porzeczkę dokładnie płuczemy, obrywamy z gałązek.

Wsypujemy do garnka wraz z umytym agrestem.

Zalewamy zimną wodą.

Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy przez 10 minut.

Kompot słodzimy do smaku.

Podajemy po schłodzeniu lub gorący- w zależności od upodobań i pogody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.04.2014 08:42
piękny kompocik
Niki22 27.04.2014 21:22
lubię taki kompocik na ciepłe dni :) W składnikach niestety zabrakło agrestu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak