Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z pastą paprykową

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 500 g
cebula biała 2 szt
pasta peperoni 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
rozmaryn 1 gałazka 5cm
cząber 1 szczypta
majeranek 1 szczypta
Kminek mielony Prymat 3 szczypty
woda 1 L
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z pastą paprykową

Mięso wieprzowe użyłam szynki ,pokroiłam w kostkę 2cm x2cm .

Na rozgrzany olej wrzuciłam mięso , poszatkowaną cebulę , pastę paprykową ,sól ,pieprz smażyłam aż do zredukowania całkiem soku z mięsa ,tak by nie było żadnych szumowin .

Gdy będzie już się nam przypiekało dodajemy pozostałe przyprawy i zalewamy wodą ,dusimy na minimalnym ogniu 90min.Wodę zredukować do pożądanej ilości sosu .
Na koniec z odrobiną sosu mieszamy w miseczce z mąką i śmietaną i tak zagęszczamy sos do pożądanej konsystencji .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.05.2014 09:42
apetyczne jedzonko podano..
berys18 05.05.2014 09:41
smakowicie wygląda
krystyna330 05.05.2014 08:46
pychotka mniam
dodi 05.05.2014 08:39
apetycznie wygląda
Anna133 05.05.2014 08:31
idealny do placków ziemniaczanych czy ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak