Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak zapiekany z porami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1 kg
por 5 szt
masło 1 kostka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
sok z cytryny
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak zapiekany z porami

Rybę oczyścić, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny oraz posypać solą i pieprzem. Na koniec każdy kawałek obtaczać w mącę i obsmażyć na maśle.
Pory oczyścić, przekroić wzdłuż na dwie części i pokroić w plasterki. Następnie podsmażyć do miękkości na maśle. Pod koniec smażenia dodać sól i pieprz do smaku.
Naczynie żaroodporne natłuścić. Ułożyć szczupaka i przykryć go warstwą pora. Zapiekać pod przykryciem 30 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.05.2014 13:42
Smakowicie wygląda.
Zdzisław 04.05.2014 13:39
dla mnie smaczne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak