Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny schabowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
smalec
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny schabowy

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa na cieńsze płaty. Jajko wbijamy na talerz i rozmącamy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Mięso delikatnie solimy i pieprzymy. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i w bułce tartej. Na patelni roztapiamy smalec i smażymy na nim kotlety z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 04.05.2014 00:59
niesamowity przepis.....niespotykany
Kuchenka 03.05.2014 23:41
rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak