Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała surówka obiadowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
jabłka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek

Sos

śmietana 2 łyżka
majonez 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała surówka obiadowa

Pietruszkę, selera i marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie oczyszczamy pora i siekamy w cieniutkie paski. Obrane i oczyszczone jabłko także ścieramy na tarce, ale o mniejszych oczkach. Składniki ułożone w misce posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą śmietanę, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i polewamy nim składniki.
Całość jeszcze raz dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak