Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI NA ŚMIETANIE

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 250 gram
jajko 2 szt
cukier 1/2 szklanki
śmietanka 12-procentowa 200 ml
drożdże suche 1 łyżeczka
jabłka 250 gram
olej rzepakowy 3 łyżki
cukier puder 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI NA ŚMIETANIE

Mąkę tortową przesiać do miski wraz z dodatkiem suchych drożdży instant dodać cukier,szczyptę soli i mieszając połączyć suche składniki.Teraz dodać jajka o temperaturze pokojowej i letnią uprzednio podgrzaną słodką śmietankę ciasto dokładnie wymieszać przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Jabłka obrać wyciąć z nich gniazda nasienne i pokroić w grubszą kostkę.Gdy ciasto wyrośnie dodać do niego kawałki jabłek i ponownie wymieszać.Na patelni rozgrzać olej nakładać porcje ciasta formując okrągłe placki o średnicy 10-12 centymetrów i smażyć na średnim ogniu z obu stron przez 4 minuty z każdej.Gotowe racuchy posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.06.2016 22:40
Smaczne racuchy
Klausia 12.04.2016 18:31
bardzo smakowite :)
foczka-ks 11.03.2015 08:23
racuchy uwielbiam
anemon 10.05.2014 21:07
Z jabłkami najsmaczniejsze, a Twoje niezwykle apetycznie wyglądają.
adelajda 06.05.2014 07:32
Smaczne racuchy :))))
Janina 03.05.2014 15:57
Ładne Ci wyszły, ulubione mojego męża;)
Laila2786 03.05.2014 14:38
smaczne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak