Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z indyka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 50 dag
sól do smaku
chili Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej
boczek wędzony 10 plastrów
por (biała część) 2
papryka czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę.
Krok 1 - Szaszłyki z indyka foto
2
Oprószyć solą, chili, majerankiem i skropić olejem. Wymieszać i odstawić.
Krok 2 - Szaszłyki z indyka foto
3
Pory umyć, odrzucić zielone części, każdy pokroić na kawałki. Zawinąć w boczek.
Krok 3 - Szaszłyki z indyka foto
4
Z umytej papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić na kwadraty. Nadziewać na patyczki (wcześniej namoczone w wodzie) na przemian indyka, paprykę, pory w boczku i upiec na grillu. Podawać z pieczywem czosnkowym i ulubionym dipem.
Krok 4 - Szaszłyki z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 12.06.2014 07:46
ekstra się zapowiadają
Motorek 29.05.2014 08:27
bardzo dobre
caralajna 04.05.2014 09:17
ślinka cieknie na sam widok
as28 03.05.2014 09:25
super szaszłyki
Ola1984 03.05.2014 08:49
Jest sezon grillowy, muszą więc być szaszłyki :)
Krzysztof15 03.05.2014 08:36
lubie szaszłyki
Krystyna32 03.05.2014 08:05
bardzo apetyczne
migotka28 02.05.2014 23:11
pyszne szaszłyczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak