Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami.

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

masło 200 g
mąka pszenna 300 g
cukier puder 100 g
żółtko jajek 2 szt

Masa serowa

ser biały 1 kg
cukier drobny 1 szklanka
budyń śmietankowy 3 łyżki
śmietana kremówka 2/3 szklanki
jajko 6 szt

Owoce

brzoskwinie w puszce 1 szt

Porada

Przed podaniem można posypać pudrem waniliowym. Smacznego :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami.

Ciasto kruche:
Mąkę przesiać .
Dodać cukier i zimne masło.
Posiekać nożem.
Dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto.
Włożyć na 30 minut do lodówki.
Masa serowa:
Ser mąkę i cukier miksować przez 3 minuty.
Następnie dodawać po jednym jajku i dalej miksować.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Blachę o wymiarach 30 X 40 wyłożyć papierem do pieczenia.
Następnie wyłożyć dno blachy kruchym ciastem i piec 10 minut.
Kiedy ciasto się zapiecze wylać masę serową i poukładać ćwiartki brzoskwiń.
Piec godzinę w temperaturze 170 stopni.
Kosztować kiedy przestygnie :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.05.2014 14:27
sernik wygląda rewelacyjnie i na pewno tak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak