Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galart drobiowy II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 3-5 szt
włoszczyzna
kukurydza w puszce 1 puszka
woda
Żelatyna wieprzowa Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Galart drobiowy II

Ćwiartki z kurczaka gotuję wraz z włoszczyzną i przyprawiam kucharkiem.
Gdy mięso jest miękkie wyjmuję je. Marchew z włoszczyzny kroję w drobną kostkę i wkładam do pojemniczków na galart wraz z kukurydzą(do jednego pojemniczka 1 łyżeczkę). Mięso kroję w drobne kawałki i również wkładam do pojemniczków. Wywar rozrabiam z żelatyną, cedzę przez sitko i zalewam pojemniczki z mięsem i warzywami. Gdy wystygnie wkładam do lodówki by się stężały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 02.05.2014 19:32
pychotka galaretka
Krzysztof15 02.05.2014 09:14
lubie taka galaretke
adelajda 02.05.2014 06:35
lubię taką galaretkę
Magula 01.05.2014 23:51
Mój mąż bardzo lubi i narzeka że za rzadko robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak