Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka owocowo- warzywna z serem
3 łyżki ugotowanej fasoli adzuki
6 łyżek ugotowanej komosy ryżowej.
Sałatę i maliny płuczemy i odsączamy na sicie.
Orzechy prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Wycinamy pestkę z mango, obieramy je ze skórki i kroimy w cienkie talarki.
Oliwę mieszamy z octem winnym i miodem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na dwóch talerzach układamy równomiernie miks sałat lub porozrywaną na małe kawałki sałatę lodową, a następnie plasterki mango. Posypujemy ugotowaną i ostudzoną komosą ryżową oraz fasolą adzuki.
Polewamy sosem winegret. Przybieramy pokrojonym w kostkę serem gorgonzola, malinami i orzechami nerkowca.
Podajemy od razu po przygotowaniu.