Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z sałatką z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karpia dzwonka kilka sztuk
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
natka pietruszki wg uznania
sól wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw pół łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat wg uznania
oliwa wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z sałatką z grilla

Posolić każdy (dzwonek) płat z obu stron i posypać przyprawą do ryb. Porę pokroić i sparzyć. Pietruszkę i marchewkę obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki poszatkować. Wszystkie przygotowane wcześniej warzywa wymieszać. Przyprawić. Na kawałki foli aluminiowej wylać oliwę z oliwek, położyć na to rybę. Na każdy kawałek dawać po trochu farszu. Zawijać w folię i piec na grillu ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak