Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pistacjowym pesto i serem feta

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pesto

bazylia świeża 3 gałązki
pietruszka zielona 2 gałązki
ząbek czosnku 1
pistacje 2 łyżki
parmezan starty 2 łyżki
oliwa 5 łyżek
sól

Zupa

cebula 2
ząbki czosnku 2
oliwa 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 80 dag
bulion 150 ml
cukier
sól
pieprz
sok z cytryny

Ponadto

ser feta 1 op
pistacje 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pistacjowym pesto i serem feta

Składniki na pesto przekładamy do rozdrabniacza, czosnek obieramy, pistacje prażymy na suchej patelni. Miksujemy wszystko na papkę.
Obiermy cebulę i czosnek, szklimy na oliwie, zalewamy pomidorami i bulionem. Gotujemy ok 15 min. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i miksujemy.
Przelewamy zupę do wysokich szklanek, posypujemy pesto i rozkruszonym serem. Dekorujemy pistacjami i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.04.2014 15:31
ładnie podana
Agnieszka-87-25 19.04.2014 15:28
zupełna nowość dla mnie ale fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak