Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane w szynce włoskiej

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
szynka parmeńska 6 plastrów
majonez 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
parmezan starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane w szynce włoskiej

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Następnie pozostawiamy do wystygnięcia i obieramy. Z każdego jajka ścinamy około 1/3 od strony wierzchołka i delikatnie od drugiej strony, aby można było stabilnie jajko postawić.
Krok 1 - Jajka faszerowane w szynce włoskiej foto
2
Z jajek usuwamy żółtka i ugniatamy z resztkami białka, majonezem, parmezanem i przyprawami na gładka pastę. Jajka obwijamy w plasterki szynki.
Krok 2 - Jajka faszerowane w szynce włoskiej foto
3
Następnie nadziewamy je pastą jajeczną. Dla lepszego efektu posypujemy jajka posiekaną świeżą lub suszoną natką pietruszki.
Krok 3 - Jajka faszerowane w szynce włoskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.04.2014 22:45
Smaczne jajka.
Kuchenka 18.04.2014 21:49
rewelacyjne!!!
Christopher 18.04.2014 21:44
Podoba mi się pomysł.
kasienka23 18.04.2014 21:42
smaczne jajeczka!
Rysia 18.04.2014 21:24
Ściągam przepis i zrobię na Wielkanoc.
Aleksandra/Olcia 18.04.2014 21:10
pięknie podane
Magula 18.04.2014 20:43
fajny przepis
norweska20 18.04.2014 20:16
efektowne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak