Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka marcepanowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

masło 200 gram
cukier puder 100 gram
mąka 300 gram
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Masa marcepanowa

cukier puder 300 gram
masło 80 gram
mleko w proszku 80 gram
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka marcepanowe

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą. Rozwałkować wymieszane ciasto i wykrawać foremką gwiazdki, kółka, kwiatki (wg uznania). Piec w 180 stopniach przez ok 12 min. W tym czasie przygotowujemy marcepan. Łączymy wszystkie składniki razem i możemy dodać dodatkowo olejek migdałowy (kilka kropli). Przenosimy marcepan do szprycy i wyciskamy na ciasteczka. Na koniec możemy udekorować lentilkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2014 17:32
Cudownie wyglądają.
Lis 18.04.2014 16:03
Cudowne te ciasteczka:)
Gabi44 17.04.2014 22:56
Jak marcepan,to migdały są obowiązkowe.
kasienka23 17.04.2014 20:46
świetne ciasteczka!
Magula 17.04.2014 20:43
Wow produkcja hurtowa. Śliczne i kolorowe
Kasia35 17.04.2014 18:58
piękne, kolorowe, smaczne :D
mysza75 17.04.2014 16:04
piękne ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak