Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa z kaszą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kości schabowe 1 sztuka
por 3 sztuki
kasza jęczmienna 0.5 szklanki
marchew 2 sztuki
seler 0.5 sztuki
cebula 1 sztuka
śmietana 18 proc 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 0,5 łyzeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa z kaszą

Kroki postępowania

1
Do garnka z woda wsadzamy świeżą kość schabową. Gotujemy wywar mięsny.
Krok 1 - Zupa porowa z kaszą foto
2
Przygotowujemy potrzebne warzywa: pory, marchewki, seler i cebulę.
Krok 2 - Zupa porowa z kaszą foto
3
Pory kroimy w krążki, cebulę kroimy w kostkę.
Krok 3 - Zupa porowa z kaszą foto
4
Cebulę i por podsmażamy na maśle.
Krok 4 - Zupa porowa z kaszą foto
5
Dodajemy do wywaru podsmażone pory i cebulę.
Krok 5 - Zupa porowa z kaszą foto
6
Odmierzamy potrzebną ilość kaszy i dodajemy do wywaru. Gotujemy 15 minut.
Krok 6 - Zupa porowa z kaszą foto
7
Po tym czasie do zupy dodajemy potartą marchew oraz seler. Gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 7 - Zupa porowa z kaszą foto
8
Na samym końcu dodajemy przyprawy: pieprz, paprykę , kucharka oraz dodajemy śmietanę. Zagotowujemy zupę i serwujemy!!!1
Krok 8 - Zupa porowa z kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak