Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z kaszą jaglaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3 szt
cebula biała 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
kasza jaglana 100 g
jajko 2 szt
mleko 2% 1,5 szklanki
mąka kukurydziana
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kaszą jaglaną

gotujemy kasze jaglana wg przepisu na opakowaniu.
Ścieramy na tarce o dużych oczkach marchew i cebulę. Szatkujemy drobno natkę pietruszki. Marchew, cebulę i natkę łączymy z ugotowana kaszą. Dodajemy jajka, mleko oraz mąkę (w takiej ilości aby uzyskać gęsta konsystencję). Doprawiamy o smaku solą i pieprzem.
Smażymy z obu stron na złocisto. Serwujemy z kwaśną śmietaną lub serkiem homogenizowanym i pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 16.04.2014 12:17
bardzo smacznie wyglądają
Kuchenka 16.04.2014 10:19
super są!!!
dodi 16.04.2014 10:12
takich z kasza nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak