Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka z pieczarkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 5 plastrów
cebula 1 szt
pieczarki 30 dkg
mąka 1-2 łyżki
olej 1-2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
czubryca do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
woda 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Plastry karkówki delikatnie rozbijamy posypujemy papryką słodką i przyprawą do karkówki, obtaczamy w mące. Na rozgrzanym oleju podsmażamy karkówkę. Do podsmażonego mięsa dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki i cebulę pokrojoną w kostkę.
Krok 1 - Duszona karkówka z pieczarkami foto
2
Podsmażamy, następnie zalewamy 1,5 szkl. wody, dodajmey majeranek, imbir, czubryce i przyprawę do mięsa. Dusimy ok 1godz. Do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Krok 2 - Duszona karkówka z pieczarkami foto
3
Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!!!
Krok 3 - Duszona karkówka z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak