Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z majerankiem
Kroki postępowania
Marchewki, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić.
marchewki | 2 sztuki |
pietruszka | 1 sztuka |
seler korzeniowy | 10 dkg |
por | 10 dkg |
ziemniaki | 1 kg |
cebula | 1/2 sztuki |
boczek wędzony | 10 dkg |
kiełbasa | 15 dkg |
olej do smażenia | |
bulion wieprzowy | 2,5 l |
mąka pszenna | 2 czubate łyżki |
majeranek | 2 czubate łyżki |
przyprawa uniwersalna | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: