Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pod zieloną chmurką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 12 szt
sól
kminek Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 pęczek
ząbek czosnku 1
parmezan starty 4 dag
orzechy laskowe 2 dag
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pod zieloną chmurką

Kroki postępowania

1
Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i grubo siekamy. Dodajemy posiekany ząbek czosnku, parmezan, oliwę i zmielone orzechy. Miksujemy blenderem na papkę.
Krok 1 - Ziemniaki pod zieloną chmurką foto
2
Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą, gotujemy w łupinach w osolonej wodzie z dodatkiem kminku. Studzimy. Ścinamy ok 1/3 wierzchu, obieramy i dodajemy do pesto. Ponownie blendujemy. Doprawiamy.
Krok 2 - Ziemniaki pod zieloną chmurką foto
3
Przekładamy pesto do szprycki i wyciskamy dekoracyjnie na ziemniaczki. Dekorujemy natką pietruszki.
Krok 3 - Ziemniaki pod zieloną chmurką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 23.03.2015 07:28
ciekawy pomysł podania
Pyszota 02.07.2014 10:56
wygląda super
ada.la 22.04.2014 08:57
ciekawe danie
Krystyna32 22.04.2014 06:53
zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak