Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie curry

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 8
marchewka 2
fasolka szparagowa 15 dag
posiekana dymka ze szczypiorem
cebula biała 1
masło 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
bulion warzywny 500 ml
śmietana 30% 100 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie curry

Jajka obieramy, kroimy na połówki. Cebulę obieramy, siekamy, razem z dymką i szczypiorkiem szklimy na maśle. Dodajemy pokrojoną na drobno marchewkę i fasolkę szparagową. Chwilę razem smażymy. Oprószamy wszystko curry i mąką. Zalewamy bulionem i śmietanką. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem. Nalewamy do małych miseczek sos, układamy połówki jajek, oprószamy papryką i dekorujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 21.04.2014 13:26
Pysznie podane z curry.
Laila2786 21.04.2014 11:08
super propozycja
IwonaDD 21.04.2014 10:30
pysznie wyglądają
PaniMISIOWA 21.04.2014 07:47
ciekawa propozycja
norweska20 20.04.2014 23:28
jajeczka i taki sosik= pycha
Jadwiga/Jaga85 20.04.2014 22:33
Ciekawy sosik!
Megg 20.04.2014 22:32
super smaczne jajeczka
Noruas 20.04.2014 21:12
pycha połączenie, a jakie piękne zdjęcie!
Kolorowa 20.04.2014 21:03
ładna kompozycja ;)
Mniam 20.04.2014 19:54
Fajny sos. Całość pewnie smakowała wspaniale.
idealme 20.04.2014 19:24
bardzo ciekawe połączenie!
Paolcia 20.04.2014 17:53
bardzo lubię wszystko co jest z curry :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak