Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną.

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dkg
kasza manna 20 dkg
warzywa suszone 5 dkg
cebula biała 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kasza manna 2 łyżki
kapusta biała 15 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną.

Kaszę gryczaną razem z suszonymi warzywami gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut odsączamy i studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę dusimy na maśle albo oleju
Do mięsa mielonego dodajemy zimną kaszę z warzywami,uduszoną cebulę.
Doprawiamy solą pieprzem papryką czosnkiem,wbijamy jajka dodajemy kaszę mannę wyrabiamy masę.
Z kapusty zdejmujemy liście nakładamy farsz zwijamy gołąbki.
Można włożyć do garnka i gotujemy albo wkładamy do naczynia

żaroodpornego wlewamy odrobinę wody i wkładamy na około godziny do piekarnika.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.04.2014 20:51
bardzo takie lubię
Róża1 08.04.2014 13:50
na pewno przepyszne :-) wspaniały pomysł !!!!!
gosia56 08.04.2014 10:27
bardzo dziękuję za miłe komentarze
malaczarna23 08.04.2014 06:42
takie lubię najbardziej:)
gusia1000 07.04.2014 23:43
Dobre takie.
w mojej kuchni 07.04.2014 22:08
pyszne danie na talerzu
halina17 07.04.2014 22:05
Dobre gołąbki.
Smaczna_B 07.04.2014 17:13
i takie są najlepsze...poproszę porcję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak