Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna z chrzanem i kiełkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3-5 szt.
śmietana 12% 2-3 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
kiełki rzeżuchy
kiełki gorczycy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna z chrzanem i kiełkami

Jajka ugotować na twardo, odcedzić, zalać zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia - obrać i posiekać. Kiełki rzeżuchy i gorczycy umyć, osączyć i posiekać. Jajka posolić, połączyć z kiełkami, dodać gęstą śmietanę i łyżeczkę chrzanu - dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę posypać mieloną papryką o podawać z ulubionym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 16.04.2014 15:29
Fajna sałatka :-)
olkaaa 09.04.2014 07:25
bardzo fajna
Milka100 07.04.2014 14:27
super sałatka
Paolcia 07.04.2014 14:08
za kiełkami to ja nie przepadam ale wygląda bardzo smacznie :)
Habibi 07.04.2014 13:40
Ja użyłam jako dodatku kiełków rzeżuchy oraz białej gorczycy (zwanej musztardowcem), co zniknęło z opisu składników - jednak można dodać w zamian np. kiełki rzodkiewki czy np. cebuli, co zdecydowanie zmieni i zaostrzy smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak