Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z fetą i szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
szpinak świeży lub mrożony 200 g
ser feta 100 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka pszenna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z fetą i szpinakiem

Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Szpinak pokroić i podsmażyć z cebulą i czosnkiem. Ser rozdrobnić, wymieszać z podsmażonym szpinakiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pierś kurxczaka naciąć, tworząc kieszonkę, w którą włożyć masę szpinakowo-serową.
Panierową c w mące, jajku i bułce, smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 11.04.2014 22:40
Widzę, że zamiłowanie do pieczenia przeszło na gotowanie! Super danie;)
Christopher 07.04.2014 15:13
Lubię i często robię takie kieszonki.
norweska20 07.04.2014 08:01
takie nadzienie bardzo lubię
Megg 07.04.2014 01:43
wyśmienite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak