Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem szczawiowa.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
szczaw 2 garście
ziemniaki 3 sztuki
śmietana 18 proc 250 ml
jajko
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem szczawiowa.

Litr bulionu warzywno -drobiowego wlewamy do garnuszka dodajemy obrane ,umyte i pokrojone ziemniaki gotujemy do miękkości . Szczaw przebieramy,myjemy , obcinamy ogonki i siekamy wrzucamy do garnka ,gotujemy na nie dużym ogniu około 10-15 minut ,traktujemy wszystko blenderem . Dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku . Jajka przepiórcze gotujemy około 4 minut zalewamy zimną wodą ,obieramy .Wlewamy zupę i podajemy z ugotowanym przepiórczym jajkiem ,można dodać ugotowaną marchewkę oraz zieloną pietruszkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 06.04.2014 12:36
Smaczna i pięknie podana.
w mojej kuchni 05.04.2014 23:53
jedna z ulubionych zup
Milka100 05.04.2014 22:26
super apetyczna szczawiowa
DorotaZ 05.04.2014 21:35
Idealna propozycja na wiosnę:)
halina17 05.04.2014 20:51
Ładnie podana zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak