Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z ananasem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
serek homogenizowany 4 opakowania
galaretka owocowa 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżki
cukier puder 2 łyżki
ananas z puszki 10 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z ananasem

Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Na spodzie ułożyć okrągłe biszkopty( można zamiast nich użyć cienkiego biszkoptu). Serki homogenizowane przełożyć do miski i zmiksować z cukrem pudrem oraz rozpuszczoną w 6 łyżkach ciepłej wody żelatyną. Masę wyłożyć na biszkopty i odstawić na 30- 40 minut w chłodne miejsce. W tym czasie ananasy wyjąć z zalewy i odsączyć. Galaretkę zaś rozpuścić w 1- 1,5 szklance wody. Na lekko stężałą masę wyłożyć plastry ananasa i zalać galaretką. Sernik odstawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.06.2013 22:44
Lubię takie lekkie ciasta
IKrakowianka 31.08.2012 08:52
Też taki lubię
Katarzyna/kate1980 08.06.2012 23:23
świetny przepis
Barbara55 28.05.2011 20:01
serniki uwielbiam nawet na zimno
jasiek 17.05.2011 11:14
nie przepadam za ananasami z serem
jasiek 17.05.2011 11:14
nie przepadam za ananasami z serem
kielcok1 07.05.2011 17:08
zjadłbym każdą ilość
rakow2
rakow2 03.02.2011 14:36
sernik dobry i na ciepło i na zimno
berys18 31.12.2010 08:51
uwielbiam tego typu desery
Patrycja40 21.09.2010 17:31
super
Sloneczko222 10.09.2010 20:16
Serniki są pyszne, a jeszcze z galaretką....mniam
Krzysztof42 08.07.2010 18:06
sernik - cóż chcieć więcej?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak