Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10
pieczarki 10 szt
majonez 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
szczypiorek 1 pęczek
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy lub obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekaną cebulkę, pieczarki i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Jajka faszerowane z pieczarkami foto
2
Jajka gotujemy na twardo, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka.
Krok 2 - Jajka faszerowane z pieczarkami foto
3
Żółtko rozkruszamy widelcem.
Krok 3 - Jajka faszerowane z pieczarkami foto
4
Dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, musztardę i mieszamy.
Krok 4 - Jajka faszerowane z pieczarkami foto
5
Na koniec dodajemy wystygłe pieczarki i doprawiamy do smaku. Gotowym farszem napełniamy połówki jajek.
Krok 5 - Jajka faszerowane z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 21.05.2014 16:33
bardzo smaczne:)
Kejti 15.04.2014 16:05
Lubię takie,często goszczą u mnie na imprezach :-)
halina17 15.04.2014 13:49
Uwielbiam faszerowane jajka.
pajbek 15.04.2014 12:39
To lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak