Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kofty wołowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 300g
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat pół łyżeczki
tymianek pół łyżeczki
oliwa

Porada

Takie kofty świetnie też smakują z sosami jogurtowymi. My jednak często zajadamy je z warzywami i podpiekanym pieczywkiem :)

Przepis i sposób przygotowania na: kofty wołowe

*Patyczki do szaszłyków moczymy ok.30 minut w zimnej wodzie.
*Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy oraz posiekane drobno chili (jeśli wolicie delikatne smaki, zmniejszcie ilość chili)
*Całość wymieszać i nadziać mięso na patyczki. Następnie każdą koftę posmarować oliwą i piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni 20-22 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 15.04.2014 17:54
Lubie je właśnie z sosem .Pyszne.
sanielcia 15.04.2014 11:48
muszą być przepyszne
Aleksandra/Olcia 15.04.2014 09:19
cudne.szkoda ze swoją wołowinę inaczej wykorzystałam
agnieszka131919 15.04.2014 09:14
fajne danie i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak