Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
orzechy włoskie 1 szklanka
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
mąka 1 szklanki
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 1 - Filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich foto
2
Fileta posypujemy imbirem i odrobiną kucharka.
Krok 2 - Filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich foto
3
Orzechy włoskie władamy do kubeczka szatkującego blendera i rozdrabniamy.
Krok 3 - Filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich foto
4
Przygotujemy składniki do panierowania,: mąkę, jajko oraz rozdrobnione orzechy włoskie.
Krok 4 - Filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich foto
5
Panierujemy fileta : w mące, potem w jajku( roztrzepanym ze szczyptą kucharka i pieprzu) a na końcu w orzechach.
Krok 5 - Filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich foto
6
Panierkę orzechową mocno dociskamy do mięsa.
Krok 6 - Filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich foto
7
Opanierowane filety smażymy na rozgrzanym oleju .
Krok 7 - Filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich foto
8
Filety smażymy z 2stron-zmniejszamy strumień gazu na delikatny, żeby panierka orzechowa się nie przypaliła. Serwujemy z ziemniaczkami gniecionymi i ulubioną sałatką.
Krok 8 - Filet z kurczaka w panierce z orzechów włoskich foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 14.04.2014 07:59
Ciekawa odmiana panierki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak