Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z kaszą gryczaną

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
kasza gryczana 4 łyżki ugotowanej
cebula 1/4 sztuki
biały ser 2 łyżki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
olej do smażenia

Porada

Jak dotąd farsz gryczano - twarogowy wykorzystywałam do przygotowania pierogów. Tym razem postanowiłam wykonać z jego udziałem roladki drobiowe. Wyszły pyszne, więc na stałe zagościły u menu moich domowników:).

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka dzielimy na 4 mniejsze porcje lub 2 większe. Podzielone mięso rozbijamy. Rozbite oprószamy przyprawami. Pozostawiamy i przygotowujemy nadzienie.
Krok 1 - Drobiowe roladki z kaszą gryczaną foto
2
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na przygotowany talerz wykładamy kaszę, ser oraz cebulę. Razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Drobiowe roladki z kaszą gryczaną foto
3
Gotowe nadzienie wykładamy na przygotowane filety. Zawijamy roladki.
Krok 3 - Drobiowe roladki z kaszą gryczaną foto
4
W razie potrzeby możemy dodatkowo spiąć je wykałaczkami. Przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron. Gotowe podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Drobiowe roladki z kaszą gryczaną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.04.2014 23:53
Super jedzenie.
kasienka23 12.04.2014 20:15
ciekawy przepis!
Stenka 12.04.2014 20:06
z kaszą jeszcze nie robiłam
ada.la 12.04.2014 19:51
fajny pomysł
Ania84 12.04.2014 17:56
świetnie wyglądają!
Joannasz3190 12.04.2014 16:59
Pyszności :)
Marta1986 12.04.2014 16:55
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak